Ei se ole koosta kiinni

Pieni vene, suuret seikkailut

Veneenä on sama 29 vuotta vanha 30-jalkainen Bavaria, jolla Ruffe on purjehtinut kaikki aiemmat matkat. Vanavettä on piirtynyt Atlantille, Pohjanmerelle ja Itämerelle lahtineen yli 30.000 mailia, joista suurin osa Suomen rajojen ulkopuolella. Voisi sanoa, että sisäänajo on tehty huolella ja luotin siihen varauksetta.

Vene on alusta alkaen varustettu pitkänmatkanpurjehdusta silmällä pitäen. Kantavana teemana on ollut varusteiden yksinkertaisuus, laatu ja ylimitoitus. Köydet, ankkurit, purjeet yms. on aina valittu sen mukaan, että ne kestävät kovaa käyttöä ja niitä on helppo käsitellä. Huippuvuorten purjehdukselle (2013), veneeseen tehtiin isompi varustepäivitys, jolloin vene sai uudet purjeet ja elektroniikka vaihtui tuoreempaan. Veneeseen tuli myös ensimmäistä kertaa tuulimittari ja tutka.

Atlantin yli Itämerellä –hanke vaatii vastaavanlaisen valmistautumisen ja varusteet kuin oikea Atlantin ylityskin. Se tarkoittaa muutamien varusteiden uusimisia, joista tärkein on uusi hydraulinen autopilotti. Tämän lisäksi veneeseen sunnitellaan uusi kuomu vanhan mutta hyvin palvelleen tilalle ja salongin nukkumapaikoille teetetään uudet patjat, jolloin saadaan hieman lisäpituutta ja mukavuutta nukkumiseen. Hyvälaatuisen unen saaminen on elintärkeää pitkillä purjehduksilla.

Noin kuukauden mittaisella avomeripurjehduksella sähkön tuotantoon on kiinnitettävä erityistä huomioita. Sitä varten veneeseen hankitaan aurinkopaneelit sekä tuuligeneraattori.

Lisätietoja veneestä löytyy www.ruffe.fi