Unelmat ovat parhaimmillaan toteutettuna

Kari "Ruffe" Nurmi

Ruffe Nurmi on kokenut valtameripurjehtija ja seikkailija. Hänen purjehdushistoriansa kirjavista alkuvaiheista syntyi kirja nimeltä ”Seikkailun suolainen maku”. Täytettyään 20 vuotta nuori mies onnistui hankkimaan 9-metrisen purjeveneen, ja jätti samantien kotimaan aluevedet: ensin Itämeri päästä päähän ja sen jälkeen Pohjois-Atlantin oikukkaille vesille Färsaarille.

Jo kokeneena, mutta vasta 23-vuotiaana hän kipparoi veneensä 1992 Atlantin yli ja seuraavana vuonna Ruffe ylitti Atlantin uudelleen purjehtimalla veneensä kaverinsa kanssa kahdestaan takaisin Suomeen. Tuolloin ei veneessä ollut nykyajan elektroniikkaa kuten sää-faksia tai satelliitti-puhelinta. Säät piti ottaa vastaan sellaisinaan eikä kukaan näköpiirin ulkopuolella tiennyt veneen sijaintia. Ruffe on edelleen nuorin, Atlantin molempiin suuntiin ylittänyt, suomalainen kippari.

Viimeisin suuri seikkailu samalla 24 vuotta vanhalla veneellä, suuntautui Jäämerelle kohti pohjoista napajäätikköä ja Ruffe onnistui kiertämään ensimmäisenä muoviveneellä arktisten Huippuvuorten ympäri. Jännittävällä matkalla retkikunnan kumivene jäi jääkarhun saaliiksi Huippuvuorten pohjoisrannikolla.

Lue jännittävä digi-tarina Huippuvuorten seikkailusta: http://huippuvuoret.ruffe.fi/

Ruffe tunnetaan myös omaperäisistä tempauksistaan rakastamansa luonnon puolesta. Niissä hän tuo ympäristöön ja Itämereen liittyviä epäkohtia esille. Vuonna 2015 hän purjehti kuuluisan tutkimusmatkailijan Thor Heyerdahlin Kon-Tiki-lautan mallin mukaan rakennetulla laiturilla Suomenlahden yli lisätäkseen tietoisuutta kasvavan laivaliikenteen Suomenlahdelle tuomista riskeistä. Viime keänä hän lennätti ensimmäisenä Drone-kuvauskopterin Suomenlahden yli. Ylilennosta tuotettiin info-video Suomenlahdesta.

Ruffe on osoittanut, että kaikki on mahdollista, kun vain uskoo asiaansa ja unelmiinsa. Hän haluaa innostaa ihmisiä veneilyn ja luonnon pariin kirjoittamalla matkoistaan ja kuvaamalla niitä. Itsenäisyyden juhlavuoden viettoon hän osallistui viemällä sata ihmistä lyhyelle purjehdusretkelle.

”Purjehdus on antanut minulle niin paljon. Sen kautta olen päässyt näkemään maailmaa, kokenut uskomattoman hienoja luontoelämyksiä ja saanut itseluottamusta. Toivon, että tämän kampanjan kautta kannustan ihmisiä tekemään asioita toisin ja viettämään enemmän aikaa suuren luonnon keskellä.”